MUSEUMPLEIN Fryslân

Veertig musea en oudheidkamers verzorgen de kern van een cultuurhistorische presentatie van Fryslân in het Aquaverium. Dit is MUSEUMPLEIN Fryslân, gratis toegankelijk. Elke donderdag is het extra leuk, met vaak demonstraties, workshops en lezingen.

Klik hier voor een impressie van de opening

Van oldtimer tot sterrenkijker

Op 15 mei 2014 verkeerde het Aquaverium in feeststemming. MUSEUMPLEIN Fryslân werd geopend door gedeputeerde Jannewietske de Vries. In een ruimte van 400 vierkante meter stonden stands van veertig musea en oudheidkamers. Van een oldtimer (Triumph) tot een dure telescoop. Een maquette van een deel van het Damshűs. Jopie, It Tsiispakhűs, schaatsers en een skűtsjemuseum.

Geen nee te koop. En er komt nog veel meer. Er zal straks, vanaf 1 juni, elke donderdag wat speciaals te beleven zijn. Dan komen groepen gasten langs, om samen het avontuur van toen te beleven.

Ssst… fluisterroutes

Varen langs enkele deelnemende musea is één optie. Fietsen kan ook, e-biken natuurlijk en zelfs met de scootmobiel. Er worden allerlei routes uitgezet met het Aquaverium in Grou als start- en eindpunt. Bijzonder zijn de fluisterroutes. Die zijn wel erg stil omdat de motoren geen lawaai maken. Ze draaien op elektriciteit… Klik hier voor meer info

Speurtocht met prijs!

De kaart van Fryslân vul je zelf in. Met de route die je zelf kiest langs de units aan museumpleinfryslan. Wie de nummers goed op de kaart zet, maakt kans op een prijs. Als je het secuur doet, kan het bijna niet missen. Maar… je moet er wel geduld voor hebben. Klik hier voor meer info

MuseumPleinFryslân wordt gesponsord door: